Tiskiallas Vuotaa? - Vuotohälytin Pelastaa

Tiskiallas Vuotaa? - Vuotohälytin Pelastaa

Jos tiskialtaasi vuotaa, voi moni asia mennä pieleen. Käydään vähän läpi asioita, joita voi tapahtua, ja keskustellaan sitten siitä, miten ehkäiset ongelmien synnyn.


Vakuutus ei kata pieniä vuotoja


Raivataan ensin huonot uutiset pois tieltä. Vahingot, joita pienien vuotojen aiheuttamina saattaa tulla, eivät yleensä ole korvattavissa kotivakuutuksissa. Tämä on todella musertava uutinen, kun sen saa selville. Yleensä tämä opitaan silloin, kun vakuutuksen apua tarvittaisiin. Jos luet vakuutuksesi pienet präntit (joita kukaan ei ikinä lue), löydät lausekkeen, jossa ilmoitetaan vakuutuksen korvaavan vain äkilliset vesivauriot, ei asteittaisen vuodon vaurioita. Miksi näin on? Kaikissa käytännöissä tuodaan selväksi, ettei kodinhoidon huolimattomuutta kateta. Vaikka et voikaan ennustaa tiettyjen vahinkojen tapahtumista ja suojautua niiltä, vakuutuksen myöntäjän mielestä sinun tulisi estää joidenkin vahinkojen syntymistä säännöllisten huoltojen avulla. Eli se, että et ole huomannut ongelmaa lainkaan, on heidän silmissään laiminlyönti, ja tällöin kaikki vaatimukset yleensä hylätään.

Pienet vuodot voivat aiheuttaa piileviä vesivaurioita, Vuotohälytin pelastaa.


Yleensä, kun sinulla on jatkuvaa vuotoa keittiötasosi alla, näet kaapin pohjalla värjäymiä. Se, mitä et välttämättä näe, on se, että vesi on kulkeutunut syvemmälle ja on saattanut aiheuttaa mittavampia ongelmia. Vesi voi kulkeutua kaapista lattian väliin. Se voi myös kulkeutua ylös seiniä pitkin, jos kaappi peittää sen, kyllästäen täten kipsilevyn ja eristeet. Näitä voi olla kallista korjata, sillä kaapin lisäksi kaikki muu kostunut omaisuus täytyisi vaihtaa. Siinä vaiheessa, kun ongelma havaitaan, ne ovat olleet märkinä jo liian pitkään. Voit kuitenkin hankkia avuksesi vuotohälyttimen, joka ilmoittaa puhelimeesi kun se havaitsee vettä.


Se voi vaikuttaa muihinkin alueisiin, etenkin puulattioihin


Usein ongelma huomataan silloin, kun kaapin lähellä olevassa puulattiassa esiintyy kupruilua ja vääntymistä. Yleensä tässä vaiheessa vaurio on jo hyvin mittava, eikä se rajoitu pelkästään lattiaan (katso kohta piilevistä vahingoista). Yleensä tällöin ei lattioita voi myöskään kuivata, jotta se saataisiin kuntoon. Vaurion laajuudesta riippuen lattia täytyy joko korvata uudella tai hioa ja värjäyttää uudelleen. Jälleen kerran puhutaan isosta rahasummista, joita ei saa vakuutuksesta, vaan ne menevät omasta pussistasi.

Vuotohälytin maksaa ainoastaan 49 euroa ja voi ehkäistä kalliin vesivahingon.

Vanhemmat Uudemmat

0 kommenttia

Jätä Kommentti

Please note, comments must be approved before they are published