Oletko usein poissa kotoa? Hanki Vesivuotovahti

Oletko usein poissa kotoa? Hanki Vesivuotovahti

Keskustelemme blogissamme paljon tavoista, joilla ihmiset voivat välttää katastrofaaliset vesivahingot tekemällä yksinkertaisia ennaltaehkäiseviä tekoja. Asioita, joita voit tehdä nyt ehkäistäksesi vesivahinkoja, niitä on monia. Voit esimerkiksi tehdä kellaristasi vedenpitävän, suorittaa pientä pintaremonttia, tai huoltaa kattoasi. Tässä julkaisussa keskustelemme eräästä laitteesta, joka saattaa pelastaa kotisi silloin, kun olet poissa.

Harkitse Vesivuotovahdin hankkimista

Jotkut ihmiset eivät voi olla kotona kaiken aikaa varmistaakseen, että kaikki on kunnossa. Matkustitpa sitten työn vuoksi paljon, tai olitpa pitkiä aikoja poissa kotoa muista syistä, on olemassa mainio tapa suojata tyhjä kiinteistösi sinun ollessa poissa. Järjestelmää, joka on suunniteltu hälyttämään mahdollisesta vesivuodosta kodissasi, kutsutaan vesivuotovahdiksi. Niitä on saatavilla useita erilaisia, osa ilmoittaa vain äänella ja osa pitää kytkeä osaksi isompaa hälytysjärjestelmää. On myös laite, joka ei tarvitse hälytysjärjestelmää mutta ilmoittaa silti sinulle suoraan puhelimeen havaitusta vuodosta. Näin saat tiedon vuodosta, ennen kuin vesi tekee rumaa jälkeä.

Miten vesivuotovahdit toimivat?

On olemassa erilaisia vesivuotovahteja. Jotkin synkronoidaan älypuhelinsovelluksen kanssa, joitakin ei. Jotkin ilmoittavat vaarasta äänellä, ja toiset pystyvät lähettämään ilmoituksen puhelimesi näytölle, kun ne tunnistavat kosteutta. Järjestelmät ilmoittavat ongelman, ja sinun tehtäväksesi jää tehdä asialle jotain. Huolimatta siitä, millaisen järjestelmän valitset, ne kaikki näyttävät suunnilleen samanlaisilta. Asetat vain pienen laitteen potentiaalisten ongelma-alueiden lähelle, kuten:

  • Vessanpöntön taakse
  • Lavuaarien alle
  • Lämminvesivaraajan viereen
  • Astianpesukoneen lähelle

Näissä laitteissa on pieniä sensori piikkejä, jotka pystyvät havaitsemaan pieniäkin määriä vettä.

Millaista järjestelmää suosittelemme?

Kuten jokaisen vesivahingon ehkäisy suunnitelman kohdalla, sinun on kysyttävä itseltäsi: Kuinka paljon olen valmis maksamaan suojatakseni taloani vesivahingoilta?

Jos ajattelet, että talosi on erityisen altis vesivahingoille ja/tai jos kotivakuutuksessasi on suuri omavastuu (tai jos sinulla ei ole kotivakuutusta lainkaan), saattaa olla hyvä idea sijoittaa järjestelmään, joka tekee muutamia hyödyllisiä toimenpiteitä.

Vesivuotovahti synkronoituu älypuhelimeesi niin, että saat ilmoituksen aina, jos se havaitsee ongelman. Kuvitellaan, että olet poissa kaupungista lomailemassa. Pahimmassa tapauksessa sinulla ei ole naapuria tai perheenjäsentä, joka voisi käydä tarkastamassa taloasi sen varalta, että siellä olisi ikäviä yllätyksiä.

Vesivuotovahtijärjestelmä voi sulkea kotisi vedenjakelun etänä. Jotkin järjestelmät tekevät tämän automaattisesti, jos ne havaitsevat vesivuodon. Toiset lähettävät ilmoituksen ensin, ja voit valita, haluatko sulkea vedenjakelun. Päätösvalta on siis sinulla, mutta tässä kannattaa huomioida se, että mikä tahansa vesimäärä laukaisee hälytyksen. Jos sinulla on pieni lapsi, joka kylpiessään roiskii hieman vettä sensoriin, ei tilanne ehkä ole niin kriittinen. Järjestelmä, joka sulkee vedenjakelun automaattisesti, voi olla tässä tapauksessa hieman herkempi, mutta säästää sinulta paljon rahaa, jos kyseessä on isompi ongelma.

Vanhemmat Uudemmat

0 kommenttia

Jätä Kommentti

Please note, comments must be approved before they are published