Näin Estät Vesivahingon - 6 Helppoa Niksiä

Näin Estät Vesivahingon - 6 Helppoa Niksiä

Vesivahinko on mahdollista estää. Täytyy vain suorittaa tietyt toimenpiteet ja hankkia oikeat suojalaitteet. Ennalta ehkäisy ja asioihin varautuminen on tässäkin asiassa tärkeää

Vesivahinko voi syntyä myös pikkuhiljaa, jos esimerkiksi allaskaapissa olevat liitännät vuotavat ja tiputtavat vettä. 

Vesivahinko voi tapahtua äkillisesti esimerkiksi putkirikon tai tiskikoneen poistoletkun hajotessa. Vesivahinko voi syntyä myös pikkuhiljaa, jos esimerkiksi allaskaapissa olevat liitännät vuotavat ja tiputtavat vettä. Vaikka vuoto on vähäistä, syntyy siitä ajan kuluessa isoa vahinkoa. 

Vuotava-putki

Nämä ovat riskipaikkoja vesivahingoille:

  • Jääkaappi

  • Pakastin

  • Astianpesukone

  • Pesukone

  • Kellari

  • Lämminvesivaraaja

  • Allaskaappi

Näin voit estää vesivahingot ja minimoida kulut

1. Hanki Astianpesukoneen alle muovinen vuotokaukalo.

Tämä edullinen ratkaisu helpottaa sinua huomaamaan mikäli koneessa sattuu vuoto, koska vesi ei jää tiskikoneen taakse, vaan valuu kaukaloa pitkin etupuolelle jolloin se on helppo havaita. 

2. Osta Vesivuotovahti

Toinen ehdottoman tärkeä hankinta on vesivuotovahti, joka ilmoittaa havaitusta vedestä/vuodosta suoraan puhelimeesi. Näin ollen saat tiedon vuodosta ja pystyt estämään vesivahingon. On olemassa myös vesi-ilmaisimia, jotka ainoastaan ääntävät. Huonopuoli näissä ainoastaan ääntävissä vahdeissa on se, että saatat olla vaikka pihalla tai lähikaupassa ja et kuule sireenin ääntä.

3. Vaihda Astianpesukoneen vanha poistoletku

Yleisin vesivuodon aiheuttaja kodeissa, on vuotava ja haperoitunut astianpesukoneen poistoletku. Kaikki kemikaalit kulkevat poistoletkun kautta viemäriin ja näin ollen voit kuvitella, kuinka kovalle altistukselle letku joutuu. Suositus on, että yli 5 vuotta vanha poistoletku tulisi uusia.

4.Tarkista kaikki kodinkoneiden liitännät

Huonosti kiristetty pesukoneen vesiliitäntä voi myös olla riski. Kannattaa antaa ammattilaisten asentaa helpoltakin tuntuvat kodinkoneiden asennukset. 

5.Hanojen sulkeminen

Päävesihana kannattaa sulkea aina, jos on kotoa pois pidemmän aikaa. Lisäksi astianpesu- ja pyykinpesukoneiden vesihanat on hyvä sulkea käytön jälkeen

6.Jääkappi ja pakastinkin voivat vuotaa

Moni ei tule ajatelleeksi, että myös jääkaappi ja pakastin voivat aiheuttaa vesivahingon. Riski on olemassa erityisesti silloin, jos jääkaappi tai pakastin on sijoitettu paikkaan, joka on pölyinen tai kostea tai jossa ilma ei pääse kiertämään riittävästi.

Liian vähäinen ilmankiertotila laitteen ympärillä voi johtaa pakastimen tai jääkaapin ylikuumenemiseen. Se myös lisää sähkönkulutusta ja voi pahimmillaan aiheuttaa tulipaloriskin.

Tutustu Langattomaan Wi-Fi Vesivuotovahtiin, joka ilmoittaa vuodosta suoraan puhelimeesi

Uudemmat

0 kommenttia

Jätä Kommentti

Please note, comments must be approved before they are published